tirsdag 17. august 2010

Noen tanker

I dag var jeg på kurs, ett spørsmål som jeg fikk var om hvorfor jeg valgte å undertrykke meg selv fra menn siden jeg hadde valgt å bruke hijab.
Jeg ble satt litt ut, for er det man virkelig trur at man går inn i frivilig undertrykking med å ha valgt islam som rettveiledning og religjøsitet i livet ditt.
For å ha det klart, jeg er ikke undertrykt. Men hva er det vi definerer som undertrykking, at jeg informerer min mann at jeg går ut hit og dit, med tanke på hvem, hva og hvordan av hvem som skal passe på barn, eller hvis noe skal skje slik at man vet hvor man er. Det samme gjør min mann mot meg.

Det å velge å ta på seg hijaben var ikke et lett valg men et valg hvor jeg følte at jeg hadde behov for å gå videre inn i min religjøsitet.

Det ropes så høyt om kvinnefrigjøring, feminisme og rettigheter. Masse fine fremmed ord blir brukt til å fortelle hva jeg er. Men jeg vet utmerket hva jeg er, meg selv!
Det har blitt påstått overfor meg at det er min mann som har valgt min hijab, for jeg som norsk kvinne kan ikke gjøre det valget frivillig. Jeg trur som konvertitt så går man gjennom perider med dyp reflekteringer på forskjelige valg man gjør som noen ganger kan virke kontroversijelt etter norsk standar. Men valgfriheten skal være der for når det kommer til stykke så handler alt om overbevisning og tro.

Utfordringen ligger ikke i religion, men i kulturen.
Når man velger en partner med en annen kulturell bakgrunn synes jeg det er viktig å gå inn i det med åpne øyner. Dette går begge veier, ett ekteskap eller et forhold skal ikke bestå av utslettning. Det å få lov til å være seg selv på godt og vondt, finne sitt ståsted i forholdet , få lov til å gi og ta fra partneren din. At respekten er gjensidig, det å bli lyttet til og lytte uten å tenke problem med en gang, for misforståelser skjer lett med språkforvirring og andre sosiale kulturelle koder.


1 kommentar:

Anonym sa...

salam alaykum a ramthulia wa barakathu søster :) mashallah , allah u akbar og al hamdulillah :) for den store gleden vi har fått med å finne den rette vei i live ya ALLAH ya kareem :)
er utrolig takkenemlig for alt du skriver her søster betyr så mye og gir meg så gode tanker og gleder mashallah og al hamdulillah :)
al hamdulillah og store tanker du er min søster al hamdulilllah du er en som gir mye gleder og gode tanker mashallah :) kheir inshallah du får mye hasaneet for dette søster :)
MAY ALLAH BLESS YOU AND YOUR FAMILY INSHALLAH :)
KLEMMER OG KOSER SØSTER :)