torsdag 19. august 2010

sen skolestart

Det er forsatt ramadan stemning her i huset, men siden den eldste begynner en uke senere på skolen enn antatt må dagene fylles litt ut synes jeg. Det er ikke alltid nok å bare bli plassert foran domboksen , titte på den og klar deg selv. Så fortiden så har vi lekt turist i egen by. Penger er ikke noe  vi har mye av så vi har satset på å gjøre det så billig som mulig  ,men samtidig ha ett koselig sammvær. Så museum har blitt det store fortiden.
I går var vi på brannmuseumet i Oslo. http://www.brannmuseet.no/.

Da vi kom dit uanmeldt to muslimah en ikke muslim med tre store jenter trur jeg det så ut som om vi var en liten gruppe som ville ha guidet tur. Det er et lite museum som drives Norges eldste brannstasjon og på frivillig basis. Problemet med dette museum er at Oslo kommunen vil flytte det til ett annet sted. Veggene i museet har sjel, det er laget i en gammel brannstasjon, men husleia er så stor at de har blitt husokkupanter. Det er mye historie ute å går og som vil gå tapt hvis dette blir nedlagt. Det er så liten at det skaper en intim stemning hvor man tørr å stile spørsmål.

Dagen var forsatt ung så vi gikk til Oslo interkulturell museum som også ligger på Grønland
http://www.oslomuseum.no/interkultureltmuseum/default.asp?fid=1091.
Der var det en utstilling om religiøse rom som jeg trur jentene som var med oss ble ganske imponert over. Samtidig som de synes det var en lærdom på en positiv måte. Der er det også en stille atmosfære som setter i gang ett tankespinn.

Etter en god natt søvn som varte til langt på dag var neste prosjekt i turistreisen Akershus festning. http://www.oslosurf.com/innhold/00000005.shtml.

Vi har valgt det som er gratis inngang men samtidig litt lærerikt og full av historier. Vi valgte først å gå til forsvarsmuseumet som var en reise i forsvar på 700 hundre år, Noe som jeg anbefaler å ta en titt på. Min eldste jente på 12 ville går der flere ganger slik at vi kunne studere ting litt mer nøye enn det vi gjor nå.
Det er en fiskedam der med mange fisker som er ganske tamme slik at det man kan mate de litt med brød. En vandring i festningen skapte gode samtaler om den historien som har vært der.
En slitsom turisttur er det godt med gode naboer. En somalisk muslimah kom opp opp ville lære meg å lage borr.  Det er en søt liten te kaker som er ganske gode nå i Ramadan. Jeg trur ett godt naboskap vil bygge seg opp her. Somalisk mat er god.Ingen kommentarer: