tirsdag 24. august 2010

Ny årstid på vei.


Jeg trur jeg er klar for høsten. Den er min favoritt tid. Det er da jeg blomstrer opp og bare nyter naturen og alle farvespillene som foregår da. Det å se bladene fra grønn til forskjelige gul, rød brunfarve har jeg bestandig synes at det er fasinerende.
En annen ting som jeg bare nyter er den litt kalde brisen som kommer, det å kjenne at han tar litt tak, man må ha på mer klær, luften kjennes bedre, man kjenner ikke så godt eksosluften som man gjør om sommeren. Den litt dype varmen som noen ganger kjennes som en tett hette over hodet forsvinner og man får energi.

Jeg har en tendens å skal innføre nye rutiner nå når skolen er startet. Jeg sitter med en følelse at jeg har startet ett nytt kapittel i boka mi og nå skal ting bli lettere, strengere, og oppløftene trur jeg. Kjøper inn familiekalender for å føre inn, slik at jeg har total kontroll. Saken er det at det er jeg som bestemmer det. Jeg har ikke hatt familiemøte eller luftet informasjon men kjører gjennom  som en buldoser og forventer at det jeg sier, slik skal det være. Og hvordan ender det, med total boikott fra resten av familien.

 I år så har jeg bestemt at ting skal gå på meg. Jeg har kjøpt inn nye matbokser med rom i slik at det skal bli sunnere matpakker og litt mer spennende. Matpakker skal bli laget dagen før ,slik at noe av morgenstreset forsvinner, og ikke bare med brødskiver men med litt alternativ mat også.
Sefølgelig så er en ny familiekalender innkjøp, kan ikke gi opp alt, men i år så  skal det bli det innført. Jeg er lei av å glemme tannlegetimer, legetimer, foreldremøte i skole, og barnehage. Jeg vil ikke troppe opp på planlegnings dager klar for å levere ungene slik at at man  ser at ungene blir fustrerte over mammaen sin som ikke klarer å følger med.

Det jeg gleder meg til om høsten det er sen høsten når høst stormende begynner å ta skikkelig tak. Det er stille i hus, ungene er i barenhage og skole, han som trur han er sjefen er ute av huset, det begynner å bli litt mørkt ute og man hører vinden uler.
Det er så godt å ta en nydelig kopp te, sitte med en god bok og bare nyte stilheten og selskapet i sin egen sammvær. Katta som maler og vil helst ha kos når du skal lese. Domboksen er av, ingen høye arabiske nyhetskanaler , oprah , eller gode og onde dager på tv. Ingen barn som roper mamma i alle varianter.
Når man går ut, kjenner man at vinden tar ett godt tak i kinnende og det luker vinter i lufta. Det er en nydelig tid. Man kjenner seg nær Allah og kjenner kraften fra Han i vinden. Han markerer sin makt og ydmykheten blir fullverdig i vær vindkast Han sender.

Ha en fin  og vesingnet Høst.

1 kommentar:

Anonym sa...

mashallah så godt dette ga meg en løft da jeg trengte det mest :) takker søster al hamdulillah for deg og bloggen :)
kheir inshallah man kan følle like gode ruter og ikke glemme ting selv i år da blir det ut å kjøpe familie planleggeren så man skriver opp og inshallah kheir ikke glemmer :) takker for bloggen alltid en stor glede å lese al hamdulillah glad i deg søster :)